Lyt til artiklen:

Miljøprojekt undersøger muligheder for genanvendelse af plastik i landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:27

I regeringens "Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi" er et af målene, at der på landbrugsområdet skal udsorteres halvtreds procent af al plastik til genanvendelse i 2025 og firs procent i 2030.

I dag indsamles og genanvendes cirka en fjerdedel af plasten. Miljøstyrelsen skriver i en pressemeddelelse på sin hjemmeside, at et nyt miljøprojekt skal hjælpe med at nå målene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet vil man kortlægge de praktiske problemstillinger, som landbrugsbedrifter og gartnerier står overfor i forbindelse med at forbedre deres udsortering af plastikaffald.

Projektet skal også give indblik og inspiration gennem beskrivelse af forretningspotentialer, herunder identifikation af mulige værdikædesamarbejder med det formål at sikre klimaplanens målopfyldelse, lyder det på styrelsens hjemmeside.

Miljøprojektet identificerer blandt andet potentialer og barrierer for genanvendelsesløsninger samt beskriver en række forslag til, hvordan genanvendelsen af plastikaffald hos landbrug og gartnerier kan øges.

Nogle af disse forslag omhandler blandt andet overdækning af plastikaffald, så den er ren og tør, genanvendelsen af robuste emballager som fx bigbags fra såsæd, korn og foderstof samt tilbagetagningsordninger.