Klokken 9 i morges åbnede den 13. udgave af Borgeby Fältdagar i Skåne, hvor publikum kan studere markforsøg - også under jorden - og se, hvad de 300 udstillere har af nye ting.

Derudover er der maskindemonstrationer på messen, der har energi som tema i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet indslag er konkurrencen Sparsommelig Kørsel, hvor deltagerne dyster om mindst brændstofforbrug ved kørsel med frontlæsser.

I eftermiddag kører nogle af svensk landbrugs kendisser mod hinanden, heriblandt Stefan Ljungdahl, chefredaktør på Maskinbladets søsteravis, Jordbruksaktuellt.

Begyndte som markvandring

Borgeby Fältdagar begyndte som en markvandring for rådgivningsfirmaet HIR Malmöhus i foråret 1999. De 150 besøgende fik en gennemgang af de aktuelle handleplaner for dyrkningen og gode råd for efterårssåningen.

Gennem de seneste 12 år har markvandringen udviklet sig til en af Nordeuropas mest besøgte udendørs landbrugsmesser, som i 2011 kunne notere 277 udstillere og et besøgstal på cirka 15.000 personer.

Christina Persson, der er informationsansvarlig for HIR Malmöhus, fortæller, at årets udgave af Borgeby Fältdagar sætter udstillerrekord, idet 300 udstillere har meldt sig, og dermed kan arrangørerne melde om fuldt hus. Mange af udstillerne er gengangere, mens der ifølge Christina Persson er godt 60 nye udstillere tilmeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om der så også sættes publikumsrekord ved dette års messe, er Christina Persson ikke ubetinget interesseret i.

- Selvfølgelig vil vi gerne have mange gæster, men det er vigtigt for os, at det er de "rigtige gæster", vi har fat i. Vi vil gerne have, at de professionelle landmænd finder vej her til. Af samme årsag er udstillerne nøje udvalgt. Der skal være en sammenhæng med landbruget, siger Christina Persson, der vurderer, at der blandt de mange udstillere er 20 til 25 fra Danmark.

- Mange danskere besøger messen, men vi spørger jo ikke, hvor folk kommer fra, så det er svært at sætte et tal på, hvor mange det handler om.

Christina Persson er dog sikker på, at man hører et stigende antal dansktalende gæster på messen fra år til år.

- Som noget nyt kan besøgende i år købe billetter på nettet, og via tilmeldingsformularet kan vi nok få en idé om, hvor mange danske besøgende, vi får, siger Christina Persson.