Lyt til artiklen:

Svenskerne sætter flere krydser end danskerne

00:00
Hastighed: ???x
01:28

- I Danmark er der mange, der køber med alt udstyr, men der er også mange, der ikke gør. I Sverige er det mere en sjældenhed, at der er nogle, der ikke køber med alt i udstyr, siger Robert Johansson, salgs manager hos Massey Ferguson Sweden.

Udstyrslisterne er lange på de nye maskiner, men de svenske landmænd vil bare have udstyret på, selvom de i mange tilfælde på ingen måde har brug for det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores rådgivning er jo, at de får det på maskinen, de har brug for, men os lytter de ikke på, siger Robert Johansson, mens han griner.

I Sverige er det stadig middelsegmentet af traktorerne, der går i stort antal og med alt i udstyr. For Massey Ferguson er det deres 5S'er, der er topsælgeren, og her får den heller ikke for lidt på udstyrslisten.

Men de store går også godt i salg. Her er det den nye og længe ventede 8S.305 med Dyna-VT transmissionen, som mange svenskere har booket sig ind på.

- De trækker stor opmærksomhed, de nye 8S'er og 7S'er. Især nu med Dyna-VT transmissionen, der er kommet på, så går de også som varmt brød, synes vi, siger Robert Johansson.

- Det er svært at dele maskiner mellem Sverige og Danmark, for i Sverige bruges der i de fleste tilfælde Hitch-krog, hvor i Danmark er det hos mange kunder et minus, så det er svært at sælge maskiner over landegrænserne, siger Robert Johansson.