I seneste udgave af Agrar+ har iPadmagasinet besøgt Frederiksdal Gods på Lolland, hvor godsejer Harald Krabbe har succes med at producere kirsebærvin.

For fire år siden havde Frederiksdal Gods besøg af en vinanmelder. Godsejer Harald Krabbe havde to år tidligere indledt et projekt med kirsebærvin fra egen kirsebærplantage og vineri og skulle nu have den første bedømmelse af en ekspert.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan huske, at vinanmelder Niels Ehlers stod ude på gårdspladsen, da han smagte kirsebærvinen. Det var som om, han gik i en eller anden form for ekstase, hvor han begejstret udbrød ”hvad er det i har gang i her”, erindrer Harald Krabbe.

Den uforbeholdne anerkendelse af kirsebærvinen var med til at sikre udviklingen af en nicheafgrøde, som han og to mad- og vinentusiaster havde påbegyndt i 2006.

- Det var et kæmpe skulderklap. At opleve sådan en begejstring fra et andet menneske gjorde, at jeg fik en tro på, at vi kunne sælge vinen, fortæller Harald Krabbe, der siden har fået landsdækkende anerkendelse for sine kirsebærvine og er i færd med at øge produktionen.

Først og fremmest landmand

At det blev kirsebærvin, der i dag forbindes med Frederiksdal Gods, var en rejse, der begyndte med overtagelse af godset fra faderen i 2000. Til ejendommen var 500 hektar planteavl og en malkekvægsbesætning.

- Vi kunne ikke få økonomi i mælkeproduktionen, og det var en udfordring at stå op om morgenen for at lave noget, som hverken gav anerkendelse eller økonomi, siger Harald Krabbe i artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i den nye udgave af Agrar+, som nu kan hentes i App Store. Læs mere på www.agrar-plus.dk.