Syddjurs Kommune samarbejder med Økologisk Landsforening i en indsats for at beskytte de særlige naturinteresser i Nationalpark Mols Bjerge. Alle landmænd i og omkring nationalparken får derfor tilbud om gratis øko-vurdering af gården. 

- Økologisk drift er en oplagt mulighed for landmænd, der har jord i naturfølsomme områder så som Mols Bjerge. Med økologi bidrager landmændene til en rig og ren natur, som også er til glæde for nationalparkens mange besøgende, siger Mads S. Vinther, projektleder i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Syddjurs Kommune er man optaget af, at der både skal være plads til natur og landbrug i nationalparken. 

- Vi synes, det er vigtigt, at landmændene i de her områder vurderer økologi som en mulighed. Økologisk drift kan give den enkelte landmand bedre mulighed for fortsat at udvikle sin bedrift, selvom den ligger i et naturskønt område, siger Carsten Bech (B), formand for Udvalget for natur, teknik og miljø, Syddjurs Kommune.

Gennem projektet Lokal Grøn Vækst, som er støttet af EU og Fødevareministeriet, er det muligt for Økologisk Landsforening at tilbyde gratis omlægningstjek til konventionelle landmænd - med fokus på landbrug i områder med særlige natur- og drikkevandsinteresser.