De regionale tv-stationer, der sender LandTV, bliver beskyldt for at vildlede seerne. Det fremgår af en artikel i Politiken, hvor pressechefen i Danmarks Naturfredningsforening, Jannie Brixen, retter en skarp kritik mod de regionale tv-stationer.

- TV 2 har et problem, når man serverer udsendelser, som den gængse seer vil opfatte som objektivt fjernsyn fra en af Danmarks store kanaler, og det så i virkeligheden er en form for industri-propaganda, siger hun med henvisning til, at LandTV's logo er pillet af indslagene.Kun rulleteksterne til sidst fortæller, at Landbrug & Fødevarer står som redaktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Logo for grimt

Programchef Claus Christensen,TV Syd, mener dog, at der der tale om afbalancerede programmer:

- Det er selvfølgelig ikke undersøgende journalistik, men det er lærerige programmer om landbruget, og som sådan har vi vurderet, at vi vil bringe dem, siger programchefen til Politiken.

Claus Christensen medgiver, at LandTV's logo er fjernet i udsendelserne: - Det er rigtigt, at vi har fjernet det logo i begyndelsen, men det var, fordi det skulle passe til os, og fordi det simpelthen var for grimt, siger han.

L&F afviser kritik

På Axelborg tager L&F's kommunikationsdirektør Susanne Hegelund til genmæle over for kritikken.

- Land-TV er et godt eksempel på, at man kan lave lødigt tv-journalistik, selvom man ikke er ansat på TV2-regionerne. De køber jo masser af programer ude i byen - også Land-TV, siger hun til L&F's talerør, Landbrugsavisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler om oplysning om jord til bord, sunde fødevarer, dyrevelfærd og alle de ting, der interesserer rigtigt mange mennesker. Vi er godt tilfredse med Land-tv, og det tror jeg også seerne er, fastslår Susanne Hegelund.