Maskinbladet, Agritechnica.

Fremtiden for hydrauliske komponenter på redskaber ser ikke lys ud, hvis man spørger den tyske komponentfabrik ZF, som fremstiller transmissioner, frontaksler, affjedring samt elektroniske løsninger til mange traktorproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I samarbejde med Deutz Fahr og Amazone præsenterer ZF nu en integreret generator, som sidder i det tidligere koblingshus på trinløse samt powershift transmissioner.

Her sidder der spoler rundt om drivakselen, og når motoren er i gang, produceres der strøm - ligesom i en generator. Faktisk kan der trækkes 50 kW strøm fra traktoren til et redskab. Dette system kalder ZF for Terra+.

Større potentiale i en el-motor

- Redskabsproducenterne og traktorproducenterne kommer til at samarbejde rigtig meget over de næste år, fortæller Alexander Eisner fra udviklingsafdelingen hos tyske ZF.

Han mener, at det, vi ser på Deutz Fahr samt Amazone, kun er begyndelsen:

- Der er meget større potentiale i, at udvikle el-motor frem for hydrauliske stempler, siger Alexander Eisner, der desuden påpeger, at det er lettere at digrere strøm end hydraulik ud til forskellige forbrugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deutz Fahr og Amazone bruger blandt andet denne teknologi til at lade traktoren styre udsåningen af korn fra såmaskinen.