Maskinbladet, Agritechnica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tyske landbrugsmaskin- og traktorbranche sprudler af optimisme og konstaterer, at Agritechnica 2011 finder sted samtidig med, at branchen befinder sig i et ekstremt stærkt økonomisk opsving.

- Det er virkelig ekstraordinært, sådan som landbrugsmaskinbranchen er vokset i år, siger direktøren for VDMA, dr. Bernd Scherer.

- Derfor har vi også allerede været nødt til at opskrive vores i forvejen ret ambitiøse vækstforudsigelser fra september med otte procent, tilføjer han.

Vækst på 28 procent

Det betyder, at han forventer en vækst i branchen i år på hele 28 procent, og dermed nærmer omsætningen sig niveauet fra 2008.

Det vil sige, at han forventer et salg af tysk-producerede landbrugsmaskiner for i alt syv milliarder euro i 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er sensationelt og meget inspirerende, siger han.

Og ifølge Bernd Scherer viser prognoserne en yderligere vækst i 2012, hvor forventningen er en omsætning af tyskproducerede landbrugsmaskiner på i alt 7,4 milliarder euro, som dermed bringer omsætningen tilbage på alle tiders rekordniveau fra 2008 - altså før finanskrisen satte ind.

Han fremhæver også, at branchen arbejder med en kapacitetsudnyttelse på cirka 85 procent, hvilket i realiteten er det samme som fuld kapacitet.

Bernd Scherer underbygger de positive tendenser med en række analyser, som alle giver et entydigt billede af den tyske fremgang og også viser en generel tendens til fremgang i Europa.