FlexPack er navnet på en lidt spændende nyhed fra Lemken. Den tyske producent af blandt andet såmaskiner og redskaber til jordbearbejdning viser på Agritechnica en ny type jordpakker, som har variabel arbejdsbredde og som dermed kan tilpasse sig ploven, når chaufføren justerer på arbejdsbredden under kørslen. Det kan enten være ved mekanisk justering af furebredden eller hydraulisk, trinløs justering.

Den nye jordpakker er modsat andre jordpakkere, som er spændt efter ploven, monteret parallelt og direkte på plovrammen. Det betyder, at træklinjen på jordpakkeren ændrer sig, når plovens arbejdsbredde øges eller reduceres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pakkeren består af en række par-opdelte ringpakkervalser – hver med en diameter på 60 centimeter. Hvert par er monteret i et drejbart ophæng, som betyder, at pakkeren hele tiden løber lige efter ploven, selvom arbejdsbredden ændres.

- At pakkeren følger plovens arbejdsbredde er en stor fordel. Men pakkeren er også en del af ploven, forstået på den måde, at man ikke skal have en ekstra traktor til at flytte den rundt fra mark til mark med. Den følger ploven hele vejen og fylder ikke meget under transport, fremhæver Peter Baumgärtner fra Lemken.

- En anden fordel er, at det første træk med ploven også pakkes med jordpakkeren, hvilket ikke altid er tilfældet med nogle andre jordpakkere, uddyber han.

Chaufføren har mulighed for at indstille trykket på FlexPack for at opnå det bedst mulige resultat. Trykket reguleres hydraulisk.

Skal sidde på nye modeller

Den nye jordpakker kommer til at stå side om side med to nye modeller af plove fra Lemken. Det er nemlig disse to nye plove, FlexPack kan monteres på samt den liftophængte Juwel 8.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Diamant 11 og Diamant 12 er to nye halvbugserede plov-modeller, og Diamant 11 fås med op til ni furer, mens Diamant 12 kan udstyres med op til 10 furer afhængig af udstyrsniveau.

De to nye serier kan i modsætning til tidligere udstyres med Lemkens DuraMaxx skær og muldplader, der som noget specielt ikke er boltet på, men nærmere hægtet på ploven. Tidligere var det kun Lemkens Juwel, der gav denne mulighed.

Specielt ved plovene er, at de kan udstyres med en hydraulisk vægtoverføring, der giver mere vægt på bagakslen af traktoren. Diamant 11 kan udstyres med en anordning, der er lånt fra Lemkens Karat-serie af stubredskaber. Diamant 12 har et helt nyudviklet system, der også inkluderer en foragerautomatik, som tager trykket af i forageren.