Benny Kirkebække Christensen både forundredes og forargedes over politikeres og miljøorganisationers dobbeltmoral i forhold til landbrugets miljøpåvirkning, da han aflagde formandsberetning på DLF's generalforsamling i dag i Nyborg.

- Landbrugets samlede handelsgødningsforbrug i 2009-2010 lå på 828.000 ton – anvendt for at give udbytter, skaffe mad, jobs og valuta. Det bliver betragtet som farligt for miljøet. - Derimod hører vi ingen harcelere over, at vi i en normal vinter spreder 400.000 ton salt på vore veje - i de to sidste vintre har forbruget endda været næsten 600.000 ton. Desuden brugte vi sidste vinter cirka 2.500 ton urea til is-bekæmpelse, især i vore lufthavne og på vore større broer, sagde Benny Kirkebække Christensen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Saltforbruget svarer til 2,5 kg pr. kvadratmeter eller 10 kg pr. løbende meter vejgrøft i begge sider af en otte meter bred vej! Om sommeren er det forbudt at bruge salt til ukrudtsbekæmpelse, fordi det skader planter og jord. Det gør saltet i vintermånederne åbenbart ikke. Eller er der for mange vælgere, der har bil?, spurgte formanden.

- En del af saltet siver ned og beskadiger planternes rødder. Senere i processen dannes der klor, som trænger ned i jorden. Resten føres i grøfterne til vandløb og søer. Har nogen hørt de boglærde og Naturfredningsforeningen skælde ud? Jeg har ikke.