DLF-Trifoliums salg af græsfrø er steget 25 procent, og det danske frø tegner sig nu for 60 procent af den russiske import af græsfrø.

Succes'en hviler blandt andet på test af danske græssorter hos de russiske mælkeproducenter. De har konstateret, at kvalitetsgræs har en mærkbar effekt på mælkeydelse og køernes sundhed. Det har givet større opmærksomhed på fordelene ved DLFs fodergræs, der har større ydeevne og bedre fordøjelighed end de lokale græssorter. DLF er allerede godt etableret med flere distributører i adskillige russiske regioner og SNG-landene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især fodergræsmarkedet har været karakteriseret af et stort forbrug. To hårde vintre i træk har vist værdien af kvalitetsfodergræs til kød- og mælkeproducenterne. Desuden er stigende råvarepriser medvirkende til, at flere landbrug ønsker en højere selvforsyningsgrad af grovfoder og protein.

Medvirkende til det gode salg er også, at DLF-Trifolium har indgået en aftale med mejeriselskabet Danone, som har testet og anerkendt kvaliteten af det danske græs og nu distribuerer DLFs fodergræsbrand ForageMax® til deres mælkeleverandører i Rusland.