Høstpresset på majs og soja forventes øget de kommende uger. Tirsdagens USDA-rapport forventes at opjustere sojaudbytterne og nedjustere majs.

Majs

Kort sigt: Neutral

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt sigt: Neutral/svagt faldende

Godt høstvejr i USA forventes at øge høstpresset på majs. Oversvømmelse i majsbæltet får formentlig USDA til at nedjustere udbyttet en smule. Eksporten fra USA er svagt stigende. Teknisk set er der kort købssignal, mens det lange salgssignal er intakt.

Raps

Kort sigt: Neutral

Langt sigt: Neutral/svagt faldende

Lavere rapspriserne på grund af svagt faldende sojapriser. Vegetabilske olielagre er fortsat store og efterspørgslen fra verdensmarkedet er lav. Teknisk set har vi stadig salgssignal på både kort og langt sigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvede

Kort sigt: Neutral

Langt sigt: Neutral

Bedre vejr over hvedebæltet i USA har sat gang i tilsåningen af nye afgrøder. Ukraine melder om bedre fremspiring end først antaget, men 25 procent af arealet er i dårlig tilstand. Udbuddet af hvede på verdensmarkedet er fortsat stort, især fra sortehavsregionen. Hvedeeksporten fra USA er fortsat faldende på grund af det høje prisniveau i USA. Bedre udbytte styrker forventninger om højere eksport fra Argentina. Fra Australien forventes eksporten ligeledes forøget. Teknisk set har vi kort købssignal og et langt salgssignal.

Soja

Kort sigt: Neutral

Langt sigt: Prisfald

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejrprognoserne for de kommende to uger viser fint høstvejr over sojabæltet i USA. Det forventes, at de resterende 25 procent kan bringes i hus. Forventningerne til højere udbytter stiger og tirsdagens USDA-rapport forventes at opjustere sojahøsten. Med tilbageholdende købere og øget høstpres må prisniveauet forventes at blive faldende. Kina er stadig købere af sojabønner i markedet. Teknisk er der nu kort salgssignal og langt købssignal.

Du kan se den aktuelle markedssituation her.

Denne tekniske analyse er foretaget af Aarhusegnens Andel. Analysen bygger på en vurdering af de omhandlede markeder baseret på en analyse af blandt andet den historiske udvikling og under anvendelse af relevante tekniske analysemodeller. Resultatet af analysen kan afvige i forhold til en tilsvarende analyse foretaget udelukkende ved hjælp af de fundamentale forhold. Aarhusegnens Andel gør opmærksom på, at vurderinger, forventninger og skøn kan vise sig ikke at holde stik, hvorfor Aarhusegnens Andel er uden ansvar herfor.