Bæredygtigt Landbrug er villig til at samarbejde med alle partier, forklarer Vagn Lundsteen, efter at organisationens samarbejdsaftale har skabt røre i de politiske vande.

Eksperter har kaldt sagen problematisk, og ekstern lektor på Københavns Universitet Mads Christian Esbensen udtalte tidligere på ugen til Jyllands-Posten, at det umiddelbart kan se ud om, at Liberal Alliance indirekte betaler landbrugsorganisationen for at støtte partiet politisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen


- Det danske landbrug har unikke muligheder for at bidrage til det danske samfund – såvel økonomisk som med beskæftigelse. Vi er kun opsatte på én ting, nemlig at fremme en udvikling, hvor vi får lov til at nå den situation hurtigst muligt, konstaterer Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.


Han er derfor heller ikke ked af at blive sat i forbindelse med Liberal Alliance.

- De har haft en vilje til at lytte til os, fordi vi har lagt analyser og fakta på bordet, som er meget konkrete omkring landbrugets situation. Det samme vil vi meget gerne gøre sammen med alle andre partier, der er åbne for den mulighed.

- Dermed ligger det også fast, at vi ikke hægter os på noget bestemt politisk parti og lader vores mål styre af andre interesser end dem, vores medlemmer har.

Har taget kontakt til andre partier

Bæredygtigt Landbrug har derfor allerede været i kontakt med mange af folketingets partier og haft drøftelser med dem omkring landbrugets situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har også været positivt. Men alle må forstå, at det haster med at få gjort noget for et landbrug, der står med meget store udfordringer, påpeger Vagn Lundsteen.


Han er derfor også en smule frustreret over, at det har været svært at vinde ordentligt gehør hos de mere etablerede partier.  

- Kan vi ud af den debat, der nu har været omkring vores relation til Liberal Alliance opnå, at flere vil lytte til os og være med til at iværksætte en konkurrencestærk landbrugspolitik, er vi nået langt, fastslår Vagn Lundsteen.