- Alle tv-hold er velkomne i mine stalde, siger Henrik Mortensen, efter at det i tv-programmet Operation X fremstod som om, formanden for Danske Svineproducenter havde nægtet journalisterne overhovedet at køre ind på gårdspladsen.

Efterfølgende har flere medlemmer af Danske Svineproducenter henvendt sig til foreningen og spurgt, hvorfor de skal bakke op om projekt Åben Stald og invitere omverdenen indenfor, når formanden ikke statuerer et eksempel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu forklarer Henrik Mortensen, at TV2 aldrig havde spurgt om at få lov til at filme i formandens stald.

- Modsat oplysningerne i programmet har folkene bag Operation X aldrig ytret ønske om et interview i min stald. Tværtimod fik jeg at vide af journalisterne, at de havde de stald- og grisebilleder, de skulle bruge, og derfor skulle interviewet med mig foregå enten i stuehuset eller på gårdspladsen, siger han.

- Da det var svært at forudse, hvordan interviewet og udsendelsen ville udforme sig, besluttede jeg at undgå at involvere min familie mere end højst nødvendigt. Det var baggrunden for at flytte interviewet til et neutralt mødelokale hos Agri Nord, forklarer formanden.

Tøvende udtalelser

Henrik Mortensen er efter programmet ligeledes blevet mødt med kritik for at være for tøvende - også blandt Maskinbladets læsere.

- Henrik Mortensen burde stige af som formand. Man skal have talegaverne med sig for at være i toppen, og det har han tydeligvis ikke. Et flakkende blik og "Øh øh - det ved jeg ikke", det duer ikke som repræsentant, siger debattør Heipo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden giver redigeringen af tv-programmet skylden for de tøvende udtalelser:

- Jeg er opmærksom på, at nogle af jer opfattede mine udmeldinger i Operation X som tøvende. Det er klart, at folkene bag programmet har anstrengt sig meget for at skabe netop det indtryk, siger han og fortsætter:

- Derfor håber jeg, at mange af jer også fik set den uredigerede opfølgning på Operation X, som blev sendt på TV2 News, få minutter efter Operation X var slut. Det var en fornøjelse at komme på direkte.

Formanden opfordrer fortsat svineproducenterne til at åbne deres stalde:

- Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der nu har åbnet jeres stalde for at få fortalt alle de gode historier om dansk svineproduktion. At lægge virkeligheden åbent frem er det bedste værn mod udsendelser, som den TV2 bragte i aftes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs og deltag i debatten under Landmænd frygter tv-program.

Læs også L&F: Operation X behandler en relevant problemstilling.