Ny undersøgelse fra Landskabsværkstedet dumper privat skovrejsning, fordi den ikke byder på friluftsmuligheder. De private skovejere mener, at kritikken er forfejlet.

Staten satser på at støtte privat skovrejsning. Det er ærgerligt, for staten er meget bedre til selv at rejse ny skov. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Landskabsværkstedet. De private skovejere i Dansk Skovforening afviser kritikken. Det skriver Altinget.dk.

- Det er i høj grad problematisk, da det især er den offentlige skovrejsning, der lever op til samfundets forventninger om indhold og kvalitet, siger Forstkandidat Jørgen Nimb Lassen fra Landskabsværkstedet og fortsætter:

- Vores evaluering konkluderer klart, at kvaliteten af de offentlige skovrejsninger er højere end i de private skovrejsninger. Ikke kun på fordi de statens skove er meget større og bedre udformet til glæde for danskerne, men også fordi Skov- og Naturstyrelsen har et kyndigt personale til sin rådighed.

Flere ressourcer til private

Hos de private skovejere i Dansk Skovforening anerkender informationschef Martin Einfeldt, at der ikke bruges de samme resurser på friluftstilbuddene i de private skove, fordi de ikke modtager den samme årlige hektar-støtte som de statsejede skove.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis de private skove skal prioritere friluftsliv, så skal de have den samme betaling for det, som de offentlige skove får. Det, vi foreslår i Skovforeningen, er en licitations-ordning, hvor man tilbyder et sådant beløb, siger han til Altinget.dk.

I Dansk Skovforening hæfter man sig ligeledes ved, at skovene spiller en afgørende rolle for, om Danmark lever op til EU's aftaler for biodiversitet, og fremhæver, at de private skove er rige på flora og fauna.