Slagterigiganten Danish Crown afviser, at der skulle være tale om illegal arbejdskraft og socialt bedrageri på det tyske DC-slagteri i Oldenburg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crowns tyske advokat har undersøgt sagen og er kommet frem til, at kontraktpartneren udbetaler løn og overholder de indgåede aftaler, sådan som han skal i henhold til tysk lovgivning. Den forsinkede løn skyldtes ifølge Danish Crown rumænske banker.

- Pengene er overført den 14. januar. Tilsyneladende har der været en forsinkelse i nogle af de rumænske banker, så pengene ikke var til disposition den 15. om morgenen, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Resultaterne af den tyske advokats undersøgelser har også vist, at Danish Crown har betalt de rumænske arbejdere det, de skulle have.

- Som det er normal praksis indenfor udbeningsarbejde, betales medarbejderne per styk. Akkorden ligger på 18 forender per time og stykprisen ligger indenfor det normale niveau. Klagerne fra medarbejderne skal ses i lyset af, at medarbejderne endnu var under oplæring og derfor ikke var i stand til at holde akkorden, lyder det i svaret fra advokat Dr. Claudius Mann.

På baggrund af de nye oplysninger i sagen slår Danish Crown endeligt fast, at der i den medieomtalte kritik var tale om usandheder om forholdene på slagteriet i Oldenburg.