Forretningsetikken er gået i spåner for virksomheden Spanvall, mener konkurrenten Star Spåner. Spanvall, der lige som konkurrenten sælger strøelse, har nemlig købt hjemmesideadressen starspåner.dk. På den måde ender Star Spåners kunder på Spanvalls hjemmeside, hvis de glemmer, at Star Spåners hjemmeside er starspaaner.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er simpelthen under lavmålet, at der er nogen, der kan få sig selv til den slags. Forretningsetik er ikke et ord, de (Spanvall red.) har i deres ordborg, siger Hans Clausen, medejer af Star Spåner.

- Vi er et gammelt firma, og da vi købte navnet starspaaner.dk, kunne man ikke få internetadresser med bolle-å, forklarer Hans Clausen.

Ulovligt

Hvis Spanvall ikke selv opgiver domænenavnet starspåner.dk, vil Hans Clausen gå rettens vej.

- Jeg har talt med min advokat og ifølge ham, er der ikke noget at rafle om. Dét Spanvall har gjort er lovstridigt, siger Hans Clausen.

Højesteretsdommer Lene Pagter Kristensen er formand for Klagenævnet for Domænenavne. Hun vil ikke tage stilling til den aktuelle sag, men bekræfter, at det er ulovligt at benytte andre virksomheders varemærker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er i strid med Markedsføringslovens paragraf 18 at bruge andres varemærker sådan, at der kan opstå forvirring, omkring hvad mærket henviser til. Vi har haft lignende sager i Klagenævnet, og det er især, når der er tale om konkurrerende virksomheder, at den ikke går, siger hun.

Det er dermed meget usandsynligt, at Spanvall får lov til at beholde domænenavnet.

Det har ikke været muligt for Maskinbladet at få en kommentar fra Spanvalls direktør, Jacob Østergaard.