Melbourne, Tasmanien, Houston og Michigan er inden for rækkevidde for maskinmesterstuderende, der ønsker at tage en del af uddannelsen i udlandet. Gennem samarbejdsaftaler med universiteter i Australien, Tasmanien og USA sikrer maskinmesterskolen, at det faglige indhold er kompatibelt med den danske maskinmesteruddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange studerende har mod på at tage en del af uddannelsen i udlandet, men det kan være uoverskueligt for den enkelte at organisere et udlandsophold. Derfor har Århus Maskinmesterskole etableret et system, som åbner døre for maskinmesterstuderende på 3. og 6. semester, som ønsker uddanne sig uden for landets grænser.

Maskinmesterskolen har indgået samarbejdsaftaler med universiteter i Melbourne i Australien og Houston og Michigan, USA, om uddannelsesophold for studerende på 3. semester. Endvidere er der mulighed for at gennemføre bachelorsemestret, 6. semester, på Australian Maritime College under University of Tasmania.

- Århus Maskinmesterskole har investeret mange kræfter i sikre, at den del af uddannelse, der tages i udlandet, er fuldt kompatibel med uddannelsen herhjemme. Udlandsopholdene er tilpasset som moduler, der helt uden besvær og risiko passer ind i det samlede uddannelsesforløb, siger Simon Bek Rasmussen.

Jesper og Martin var i Tasmanien

Jesper Olsen og Martin Skødt har netop bestået de sidste eksaminer på maskinmesteruddannelsen og var begge i bachelorpraktik i Tasmanien på 6. semester.

Praktikken foregik i virksomheden TasPorts, der opererer en flåde på 12 bugserbåde og en række specialfartøjer rundt i havnene på Tasmanien. Jesper Olsen og Martin Skødt var tilknyttet firmaets vedligeholdsafdeling og arbejdede med eftersyn og vedligeholdelse af skibene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en status til skolen skriver de blandt andet, at de boede på kollegium i udkanten af universitetsområdet, hvor der dagligt færdes 6.000 studerende - lidt af en kontrast til studiemiljøet på Århus Maskinmesterskole, der har cirka 600 studerende.

Til gengæld var der ingen forskel på, hvad maskinmestre arbejder med om bord på skibe eller i virksomheder på land, og hvad de forventes at kunne.

De unge danskere blev hurtigt integreret i det sociale liv både på kollegiet og på praktikstedet, og i fritiden deltog de i campingture, typiske australske BBQs, idræt af forskellig slags, nattelivet, og begge vendte hjem til Danmark med splinternye dykkercertifikater erhvervet ud for kysten ved Hobart.