De 30 landmænd, der i går, tirsdag, var mødt op foran rådhuset i Vejen for at demonstrere deres utilfredshed med et forslag om at slække på kommunens målsætninger om miljøansøgninger, kom hjem med en halv sejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunens målsætning har været, at sagsbehandlingstiden ikke må overstige et halvt år for en ansøgning, men nu er puklen i teknikforvaltningen blevet for stor. Venstre havde derfor foreslået at tilføre 660.000 kroner til området, således at målsætningen kunne fastholdes. Men det var der ikke flertal for, før byrådsmødet i går.

I stedet ville et flertal i økonomiudvalget forlænge sagsbehandlingstiden, så forvaltningen ville få et helt år til at bearbejde en miljøansøgning.

Ombestemte sig

Derfor valgte 30 landmænd med seks traktorer og Landmændenes Netværksgruppe i spidsen at demonstrere uden for rådhuset.

- Om det var, fordi vi var der, er jo ikke til at sige, men Socialdemokraterne havde ombestemt sig, fortæller Christian Ravn, bestyrelsesmedlem i Sønderjysk Landboforening.

Socialdemokraterne valgte at støtte Venstres forslag om at fastholde målsætningen om et halvt års sagsbehandlingstid, men ville kun gå med til at bevillige 265.000 kroner til at få sagspuklen behandlet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er sådan lunkent tilfredse. De fastholdt målsætningen, så må vi jo se, hvornår de når den. Det kan vi vist godt kalde en halv sejr, siger Christian Ravn.

Selv om han ikke tør sige, om det er demonstrationen, der har flyttet de socialdemokratiske byrådsmedlemmer, så er han ikke i tvivl om, at det nytter noget at demonstrere.

- Ind i mellem hjælper det at vise, at vi er der, og vi følger med i kommunalpolitik. Vi er klar til at demonstrere igen en anden gang, men det skal selvfølgelig ikke være for tit, for så får man jo ikke folk til at dukke op, siger han.