Abonnementsartikel

Ved generationsskifte af landbrugsejendomme er det ofte - måske snarere reglen end undtagelsen - et ønske fra den ældre generation at begunstige den yngre generation med den fordel, der kan være forbundet med en særlig lav overdragelsessum, men lave priser kan udløse skat eller gaveafgift.

Det er et hævdvundet princip, at man selv kan bestemme til hvilken pris man vil sælge sine aktiver. Man kan have gode grunde til at forlange en udsædvanlig høj pris, og tilsvarende kan der være særlige forhold, der fører til et salg til en særlig lav pris.

En sælger kan stå i akut pengemangel, være ramt af sygdom eller af andre forhold, der fører til, at et salg sker til en pris, der er lavere end hvad der ellers må forventes at være markedsværdien. Dette gælder som udgangspunkt også for fast ejendom, når handlen sker mellem to uafhængige parter. Man antager normalt at sælger og køber har modsatrettede interesser - sælger vil have den højest mulige pris og køber vil altid forsøge at slippe billigst muligt.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.