Hvis datasikkerheden halter, og der er dårlige vaner ved håndtering af følsomme oplysninger kan det komme til at koste dyrt.

Datoen den 25. maj 2018 har i lang tid stået bøjet i neon for alle, der har med datasikkerhed og især med beskyttelse af følsomme persondata at gøre. Netop denne dag træder EU's nye persondataforordning i kraft med en række nye krav til håndtering af alle former for data, der kan identificere konkrete fysiske personer. Det lyder måske lidt formelt, men det betyder kort sagt, at man fra den 25. maj 2018 skal leve op til en række nye krav, hvis man på en systematisk måde har registreret for eksempel navne, adresser, cpr-numre, bankoplysninger, skatteoplysninger og lignende for ansatte, kunder, leverandører og andre forretningsforbindelser, for eksempel lejere.

Nye regler har været længe undervejs

... Du skal have styr på dine dokumenter...

The General Data Protection Regulation (GDPR) er EU's navn for det vi i Danmark kalder persondata-forordningen, der blev vedtaget i foråret 2016. Vi har altså haft cirka to år til at blive klar. Desværre har mange virksomheder på nuværende tidspunkt med kun to til tre måneder tilbage, fortsat meget at indhente.

Reglerne handler populært sagt om at sikre at vi som privatpersoner har ejerskab til data om os selv. Det er ikke kun noget der rammer store virksomheder som for eksempel Google eller Facebook, telefonselskaber og pengesinstitutter, men reglerne gælder for alle persondata, også de data man kommer i besiddelse af i forbindelse med ansættelse af medarbejdere, samhandel med kunder og andre forretningsforbindelser, for eksempel lejere.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind