Nutidens ledere i landbruget har brug for både at kunne uddelegere opgaver, hvor medarbejdere tager ansvar, samt udøve kontrol og sætte retning.

Forleden mødte jeg en landmand, som befandt sig i et dilemma i forhold til sin rolle som leder. Han så sig selv som en moderne, motiverende og empatiske leder, som tog sine medarbejder med på råd, gav ansvar og viste tillid.

Samtidigt ønskede han at sikre, at opgaverne på driften blev løst optimalt, at der var styr på overarbejde og produktivitet. Han havde et behov for at indføre mere kontrol af medarbejdernes tidsforbrug og opgaveløsning på driften. Han beskrev disse to mål som svære at forene - som to helt modsatrettede ledelsesstile. Han frygtede, at øget kontrol vil signalere mistillid, skade arbejdsmiljøet og den gode stemning på driften.

Hvordan gør man egentlig det?

Nutidens ledere i landbruget har brug for både at kunne uddelegere opgaver, hvor medarbejdere tager ansvar, samt udøve kontrol og sætte retning. Dette er en vanskelig opgave, som ofte skaber uklarhed om roller og bidrager til forvirring blandt ledere - for hvordan kan man forene de modstridende krav og både være dirigerende og flytte medarbejdere og samtidig skabe dialog og involvering?

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind