Automatisk oplæsning:

Weed Wiper til frøet med ny teknologi

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Møller Andersen relancerer MA Weed Wiper der med ny teknik sikrer en effektiv afsætning uden dryp.

MA Weed Wiper er en del af en række maskiner som produceres og markedsføres af Møller Andersen ApS. I sortimentet indgår også luftudstyr til mejetærskere for høst af spildsomme frø, knivsystemer, tandem skårlæggersæt og andet maskineri for frøavl.

MA Weed Wiper findes i forskellige varianter og størrelser, hvoraf den mest udbredte har en arbejdsbredde på 12 meter. Møller Andersen relancerer nu MA Weed Wiper, der med ny teknik sikrer en effektiv afsætning uden dryp. I stedet for afsætning sker via en vædet svamp, er MA Weed Wiper udstyret med roterende valser, som får planteværnet til at skumme. Det opskummede planteværn afsættes ved at valsen roterer mod planten, som derved "klistres" til uden at dryppe.

Møller Andersen fortæller, at når afsætningen sker via en vædet svamp er den ikke nær så effektiv til at afsætte planteværnet på planten, og at den nemt drypper på kulturafgrøden. Derfor har man udviklet systemet med de roterende valser.

Weed wiperen kan udbringe midler, som kan doseres gennem maskinens sprøjte. Sprøjten er drevet med elektrisk pumpe og kan leveres med elektriske sektionsventiler samt kørselsafhængig dosering.

rich-media-1
Her ses afsætning med skumopløsning. Foto: Møller Andersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinen bæres af hjul, og højdeføring bliver dermed op til 75 centimeter. Andre varianter bæres i traktorens frontlift eller bugseres af en ATV. Fælles for alle varianter er den roterende valse, mens udstyr og opbygning varierer. For at sikre en lang levetid er udsatte dele er fremstillet i rustfri stål, mens øvrige dele er pulverlakeret.

Højdejustering sker elektrisk og i følge Møller Andersen muliggør det en hurtig tilpasning af arbejdshøjden under fremkørsel og det er derved muligt, at komme helt tæt på afgrøden for optimal spotsprøjtning. Systemet styres elektronisk og kan justeres, ligesom det er forberedt til styring med sensorer.

At weed wiperen kun rammer de aktuelle planter og at den opløsning den anvender ikke behøver stort indhold af planteværn, så fortæller Møller Andersen, at det giver maskinen en stor kapacitet med et lille forbrug.

rich-media-2
Resultat af bearbejdning med MA Weed Wiper. Foto: Møller Andersen.