Lyt til artiklen:

Propulse godkendt til anvendelse i al frøgræs

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Propulse har de to aktivstoffer Fluopyram og Prothioconazol, der begge er virksomme mod frøgræssygdomme og dermed passer ind i en god resistensstrategi, skriver Bayer Crop Science i en pressemeddelelse.

- Med godkendelsen af Propulse går frøavlerne en ny tid i møde med et nyt produkt, som ikke har været brugt i frøgræs før. Fra forsøgene ser vi, at Propulse har en god effekt på de mest tabsvoldene sygdomme i rajgræs, rødsvingel og engrapgræs såsom kronrust, meldug og bladpletsygdomme. Derudover har Propulse også en god effekt på Mastigosporium i hundegræs, siger Klaus Nielsen, Advisory Representative, Bayer Crop Science.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Propulse må anvendes én gang pr. sæson og er godkendt i frøgræs med 0,5 liter pr. hektar i stadie 53-69, som er den vigtige og afsluttende behandling i blomstringsfasen. Propulse bør anvendes forebyggende og kan indgå i en strategi med for eksempel Folicur Xpert og Comet Pro.

- Forsøg har vist, at behandling i blomstringsfasen i juni er den svampesprøjtning, som bidrager mest til merudbyttet i frøgræs. Det så vi i tre landsforsøg fra 2021, hvor kombinationen af Propulse og Comet Pro i rajgræs har givet op til 2000 kroner netto pr. hektar ved én behandling i stadie 69, siger Klaus Nielsen.

Udover frøgræs er Propulse godkendt til anvendelse i korn, raps, majs og kartofler. Der, hvor Propulse allerede er ude i landbruget eller hos grovvaren, må produktet gerne anvendes i frøgræs, da det er en udvidelse af den eksisterende godkendelse, og registreringsnummeret er uændret. Bayer anbefaler dog at printe etiketten ud med den nye godkendelse i frøgræs.