- Vi har netop i løbet af sommeren opdateret vores udvalg af spredetabeller, så de indeholder de nyeste sneglemidler, der blandt andet også bruges i Danmark, fortæller Michael Lond fra den danske producent af gødningsspredere, Bogballe, som i mange år været kendt for deres indstillingstabeller til småkornet materiale, herunder bekæmpelsesmidler til snegle og efterafgrøder.

- Særligt i år mærker vi en højere efterspørgsel på rådgivning til indstilling af smågranuleret materiale, fortæller han og forklarer, at det skyldes, at mange af kunderne har angreb af agersnegle, for eksempel i deres nyetablerede rapsmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reklamevideo hjælper

- For at hjælpe vores kunder, har vi af samme årsag lavet instruktionsvideoer, der på et par minutter giver tips og vejledning til korrekt indstilling af maskinen, når der skal spredes eksempelvis Sluxx, Ferrex eller efterafgrøder.

Videoerne kan ses direkte fra vores danske hjemmeside og viser, hvordan man indstiller nuværende og tidligere modeller helt tilbage til dengang vi producerede D- og E-modeller. Så der er rigtig mange spredere i markedet, der kan bruges til formålet. Et år som i år, hvor betingelserne for etablering af efterafgrøder har været vanskelige, oplever vi også, at flere end normalt bruger sprederen til at udsprede efterafgrøder. Spreder du olieræddiker på 24 meters arbejdsbredde giver det en enorm kapacitet og med den fulde overlapning mellem de to spredeskiver opnås en ekstrem jævn fordeling af afgrøden - og bruger man gødningssprederen til efterafgrøder eller sneglebekæmpelse holdes maskinomkostningerne på et fornuftigt niveau, da sprederen klarer flere arbejdsopgaver gennem hele sæsonen fra det tidlige forår og helt hen i efteråret, forklarer Michael Lond.