På Agritechnica 2019 vil sensorer til traktorer og maskiner blive endnu mere udbredt. Sensorer vil ikke blot hjælpe og anbefale, men også overtage flere forskellige maskinoperationer.

Når verdens største indendørs landbrugs-maskinudstilling, Agritechnica 2019, løber af stablen i messehallerne i Hannover, bliver det endnu engang med mange nyheder til maskinhuset. Og det handler ikke blot om bredere, tungere og stærkere maskiner, men i langt højere grad om mere intelligente maskiner.

I Danmark er brug af sensorer og teknologi, som skal få maskinerne til næsten at tænke selv, blevet mere og mere udbredt de senere år. Teknologi som laser- og autostyring, mejetærskeroptimering, bomstyring af sprøjtebomme og lignende har for alvor fået fat på de danske bedrifter. Langsomt begynder mere avanceret teknologi også at få en stigende interesse. Det kan være kortlægning af grønmasse på marker, tildeling af gødning, udsædsmængde og spotsprøjtning.

Mejetærsker-optimeringssystemer har længe været kendt, og specielt Claas har med deres Cemos (Claas elektroniske optimeringssystem) været førende på den front.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind