To franske modeller fra Carré er netop landet i Danmark hos maskinhandler Jens Lübeck Agro i Hadsund. Stjernerenseren blev første gang præsenteret på Agro Nord messen i Aars den 4. marts.

Hos Jens Lübeck Agro er de spændte på at få mulighed for at præsentere to nye redskaber for deres kunder. Maskinhandleren har netop indgået en importaftale med den franske maskinproducent Carré om hele deres maskinprogram. I første omgang importerer Lübeck to redskaber. De første maskiner fra Carré landede i Danmark i starten af marts og blev vist frem på Agro Nord messen i Aars.

Jens Lübeck har i første omgang importeret en stjerne-renser, som fjerner ukrudt mekanisk.

- Fordelen ved at bruge en stjernerenser frem for en strigle er, at striglen kan lægge afgrøderne ned, hvilket afgrøden kan tage skade af. Stjernerenseren lægger ikke afgrøden ned, men stikker i afgrøden uden større tab. Udregninger og test af maskinen viser gode resultater, fortæller Morten Lübeck.

- En anden fordel er, at man ikke behøver at så i rækker mere, men nu kan man bredså og derefter køre med stjernerenseren. Der er også mulighed for at kører mod så-retningen eller på kryds og tværs af marken. Redskabet kan bruges i de fleste afgrøder såsom hvede, raps, majs og grøntsager, fortæller Morten Lübeck.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er muligt at få monteret frøkasse på maskinen, så der er mulighed for at så efterafgrøder.

Maskinen leveres fra tre til ni meter, og har en effektiv arbejdshastighed på 15 km/t.

- Til efteråret regner vi med at få en model, der er 12 meter i bredden, fortæller Morten Lübeck.

rich-media-1
Stjernerenseren stikker i afgrøden uden større tab. Udregninger og test af maskinen viser gode resultater. Pressefoto.

Fjerde generation

Far og søn, Morten Lübeck og Jens Lübeck, driver virksomheden i Hadsund sammen. Jens Lübeck ejer virksomheden, mens Morten Lübeck er ansat som både sælger og i administrationen. Virksomheden er familieejet i fire generationer.

På en tur til Frankrig for at se på muligheder for import, faldt far og søn over mulighederne i produktserien hos Carré.

- Franske Carré har gennem årene investeret i at gøre landbrugsmaskiner mere moderne, fleksible og af bedre kvalitet. De opbygger og tilpasser deres maskiner efter kundens ønske og behov, fortæller Morten Lübeck.

Carré har et motto, som lever godt op til målsætningen hos Jens Lübeck. Mottoet lyder: Vi vil ikke hvad kunden skal tilpasse sig maskinen, vi vil have, at maskinen skal tilpasse sig kunden.

Fire-i-en

Jens Lübeck Argo kører i foråret 2020 demo med ny 4-i-en maskine fra franske Carré Prairial, der både belufter, jævner, opriver og sår.

- Maskinen er udstyret med knive, som skærer i jorden for at forbedre luftudvekslingen i jorden. Knivene kan justeres hydraulisk og kan drejes, hvis det er nødvendigt, fortæller Jens Lübeck.

Herefter er der en planér planke, der fordeler jorden for at sikre en jævn græsmark. Planér planken fordeler også planterester, som er med til at give en naturlig gødning. Efterharve løsner mos og græsrester og er med til at stresse ukrudtet. Knivene og planér planken gør det muligt, at man kan efterså græsmarken i samme omgang, fortæller Jens Lübeck.

Maskinen kan fås fra tre til seks meter, og har en effektiv arbejdshastighed på 15 km/t.

Maskinhandleren overvejer i øjeblikket om de yderligere skal tage en strip-till-såmaskine hjem til Danmark, som bearbejder og sår i rækker.

Udover importen af Carré har Jens Lübeck også importen af Unia fra Polen og Celli fra Italien.