Lyt til artiklen:

Pöttinger plove går på land

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Den østrigske maskinproducent Pöttinger, tilføjer en vigtig udstyrsmulighed på den halvbugserede plov Servo T 6000.

Med On-Land-pakken får den halvbugserede vendeplov til traktorer med en effekt på op til 500 hestekræfter yderligere anvendelsesfleksibilitet, skriver Pöttinger i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skift fra pløjning i furen til pløjning udenfor furen tager blot et par enkle trin. Jordboniteten forbedres ved at bruge traktorer med brede dæk, dobbelthjul eller bælter, og hvis dette ikke er muligt på grund af forholdene på stedet, kan plovvendemekanismen også indstilles i furen efter behov.

Pöttinger fortæller at kørsel uden for furen under pløjning sikrer en lige træklinje, dette resulterer i mere effektiv kraftoverførsel fra traktoren til ploven og mindre sidetræk, hvilket reducerer slid på landsiden. GPS-styresystemer kan bruges til øget bekvemmelighed, hvilket sikrer præcist arbejde og reducerer førertræthed. Desuden er traktoren i niveau med jorden på grund af ingen hjul, der kører i furen, hvilket sikrer en lige og mere ergonomisk siddestilling for føreren, hvilket er særligt vigtigt på lange arbejdsdage.

Pöttinger Servo T 6000 er halvbugserede vendeplove med 6-9 furer, og designet til brug med traktorer op til 500 hestekræfter.