John Deere viser nu video af X9-mejetærskeren i marken - og mod konkurrende mærker.

På Agritechnica 2019 viste John Deere en helt ny stor-mejetærsker-serie med navnet X9.

Det er meget sparsomt med oplysninger om mejetærskeren indhold, udover det som John Deere allerede har fortalt i forbindelse med den sølvmedalje, som man har vundet for mejetærskerkoncptet på Agritechnica 2019.

I forbindelsen med medaljen skrev John Deere blandt andet, at der er tale om udviklingen af en to rotors mejetærsker med en cylinderbredde på 1.720 millimeter, og med 710 dæk bælter er den totale bredde 3,5 meter. Desuden udvikles der en ny bælteundervogn til maskinen, og det er den, som ses i Hannover.

John Deere fortæller, at sammenlignet med rystemejetærskere, så vil en viderudvikling af rotormejetærskere ofte være begrænset af de fysiske rammer på maskinen. Som følge deraf fortæller John Deere, at det gælder om at udvikle det indre i maskinen, og det kan være svaret på, at der nu kommer en dual rotor i den nye storserie fra John Deere.

John Deere oplyste på Agritechnica, at maskinen har en kapacitet på 100 ton høstet korn i timen med en procent spild. Hvilket korn der er tale om, hvor henne i verden og under hvilke forhold er dog ikke videre beskrevet.

I Hannover blev maskinen vist med et 45 fod bredt svarende til 14,7 meter. Dernæst er det fleksibelt på en måde man vist ikke har set før, idet skærebordet kan flekse en del meter i begge sider.

- Selve båndet i skærebordet er også helt nyt. Der er tale om et helt nyt koncept med en ru overflade, som vi har taget patent på, fortæller Carsten Heftrig, produktchef for mejetærskere hos John Deere.

rich-media-2
Der er endnu ikke mange informationer ude om den nye X9 mejetærsker fra John Deere. Fotos: John Deere.