John Deere kunne på amerikansk udstilling præsentere nyt snap-system til PTO til- og frakobling.

USA: Alle kender til udfordringen, når en PTO-aksel skal sættes på traktoren og spliner på traktor og PTO-aksel ikke passer ud for hinanden. Det kan sommetider være besværligt, at holde en tung vidvinkel PTO-aksel samtidigt med at traktorens PTO-tap skal drejes rundt - hvis den overhovedet kan drejes rundt.

John Deere viser nu iMatch-systemet, som er en hurtig til- og frakobling af PTO-akseler, hvor der ikke skal tages højde for om splinerne passer ud for hinanden.

- Systemet kan tilbydes på traktorer op til 120 hestekræfter, og bliver tilgængeligt allerede fra efteråret, fortæller Daniel Sheremeta, produktspecialist hos John Deere i Nordamerika.

Derfor er det ikke nu, at vi vil se hjælp til de store vidvinkel-aksler, og om teknologien føres videre op til de større traktorer, vil John Deere ikke svare på endnu.

rich-media-1
Med ét klik låses PTO-sammenkoblingen op.

Ét klik

Der er tale om to ny nye enheder, som monteres på PTO-akslen samt på traktorens PTO-tap. En gul-knap låser systemet fast, når PTO-akslen monteres, og den trykkes på for at udløse systemet, når PTO-aksel og traktor skal adskilles igen.

- Det hele fungere virkelig let, fortæller Daniel Sheremeta, og du kan se hvor let det gøres i filmen øverst, eller på linket HER

rich-media-2
iMatch-systemet forventes klar på markedet allerede til efteråret.
rich-media-3
Om systemet også kommer på traktorer over 120 hestekræfter, vil John Deere ikke fortælle noget om på nuværende tidspunkt.