Case IH afprøver i denne høst den helt nye Axial-Flow 140 serie.Første etape af frøhøsten er gået over al forventning, og nu er maskinen på vej rundt i resten af Danmark for at vise nyhederne frem.

Frø- og specialafgrøder fylder meget i det danske landskab og repræsenterer også en meget stor del af omsætningen og risici på mange landbrug.

Axial-Flow er en meget populær mejetærsker til høst af højværdiafgrøder. Det hænger sammen med tærskeprincippet i Axial-Flow - en langsliggende rotor som ved hjælp af centrifugalkraften og 'frø mod frø'-tærskning leverer en førsteklasses vare i tanken uden skader. Men rotormaskinen tilbyder også en høj kapacitet så frøet kommer i hus på det rigtige tidspunkt - præcis disse to ting efterspørger frøavlere for at sikre den bedst mulige afregning.

På den nye Axial-Flow 140 serie er der tænkt meget på rengøring af maskinen.

- Niels Petersen, Case IH

Større interesse

-Interessen for Axial-Flow hos frøavlere er kun blevet større og større. Derfor skal vi også være tilstede i frøhøsten. Vi sætter vores demomejetærsker i gang så snart det første frø modent i slutningen af juni og starten af juli, forklarer Niels Petersen, Case IH Danmark, og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I år har vi haft vores helt nye Axial-Flow 7140 i marken for første gang, og vi har været spændte på hvordan alle nyhederne på serien har artet sig i frøet.

-Vi har været i stort set alle frøtyper nu og når vi ser på størrelsen af smilet hos demoværterne, så behøver vi vel ikke at sige mere, fortæller en glad Niels Petersen, som også kan fortælle, at demo-mejetærskeren nu befinder sig på Fyn.

Tilbagemeldinger driver værket.

- Høst af frø kræver også det rigtige værktøj. Når vi kommer ud hos en frøavler ved vi også der er en forventning til vores udstyr og det er vigtigt at være fleksibel med skærebord. Nogle steder er der et ønske om direkte tærskning og andre stedet med pick-up.

-Vores pick-up serie er helt igennem udviklet til danske frøavlere, de er bygget med både opsamler bånd samt ilægningsbånd. Faktisk er vi de eneste på markedet som også tilbyder en 12 fods udgave, noget som mange efterspørger.

Ved frøhøst skal korntanken skal også kunne tømmes hurtigt og sikkert.

-Vi har skiftet den ene bundsnegl i tanken ud med en frøsnegl. Frøsneglen er en enkel måde at få tømt sin tank på uden at skulle investere i omfattende udstyr. Frøsneglen kan købes til en fornuftig pris og kan blive i tanken i forbindelse med kornhøsten, fortæller Niels Petersen.

Rengøring er en leg

- På den nye Axial-Flow 140 serie er der tænkt meget på rengøring af maskinen ved skift mellem frøtyper. Det skal være nemt og sikkert. Med de nye skoder til bundsneglene tror jeg ikke man kan bede om en mere enkelt løsning til rengøring. Skoderne, som er lavet af plastik trækkes blot ud gennem siden af maskinen uden brug af værktøj, fortæller Niels Petersen.

- Mange efterspørger også muligheden for at sprede det usnittede frøhalm og det kan vi se den nye maskine klarer utrolig flot.

-Det er en fornøjelse at se vores nye Axial-Flow i frøet, og med hjem får vi også meget brugbar tilbagemeldinger fra frøavlerne uddyber Niels Petersen.