Abonnementsartikel

Mens flere bedrifter på specielt Lolland har afsluttet høsten, så følger Falster skrapt efter, og Guldborgsund Agro melder også om et snart ophøstet areal.

Hos Guldborgsund Agro tog man til sæson 2019 tre helt nye Case IH Axial Flow 9250 i brug med 40 fods skæreborde. Maskinerne er blevet udsat for lidt af hvert, da bedriften har 13 forskellige afgrøder i markplanen i år.

- Om et par dage er det sidste hvede og vårbyg afsluttet, også mangler vi blot høst af olieræddike samt hybrid vårraps, men der går vist to til tre uger endnu, fortæller Henrik Vilhelmsdal, som sammen med Kim Brockenhuss-Schack ejer Guldborgsund Agro, som driver godt 2.200 hektar planteavl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Kim Brockenhuss-Schack samt Henrik Vilhelmsdal ejer sammen Guldborgsund Agro, og de melder begge om udbytter på et meget fornuftig niveau i høsten 2019.

De beretter om generelt gode udbytter, og påpeger, at der er god grund til at være tilfreds i år.

- Det er sjældent, at alle afgrøder ser fornuftige ud, påpeger Kim Brockenhuss-Schack:

- Udbytterne har levet op til forventningerne, og lidt til.

rich-media-3
De tre nye Axial Flow-mejetærskere er alle udstyret med Case IH's optimeringssystem, HarvestCommand.

Se filmen her, hvor de tre Axial Flow giver den gas med hvedehøsten, og glæd dig til senere på året, hvor vi følger op på de tre røde mejetærskere, og høre, om de har levet op til forventningerne, for samtlige tre maskiner er blevet leveret med HarvestCommand, som er Case IH's svar på et mejetærsker optimerings-system.

rich-media-4
Pause i høstarbejdet: Aftensmaden indtages.
rich-media-5
Henrik og Kim drøfter de sidste detaljer, inden høsten fortsætter.