Lyt til artiklen:

Sofari udsættes til september

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Sofari er dagen, hvor økologiske griseproducenter inviterer danskerne inden for på gården for at se, hvordan de økologiske grise lever.

Men Corona-situationen sætter fortsat sit præg på, hvordan vi kan være sammen. Derfor udsættes eventet til 5. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Ud på gården

- Vi tror og håber på, at vi til september igen kan slå dørene op til de økologiske grisegårde uden for mange corona-restriktioner. Vi trænger alle til at komme ud opleve verden: se, lugte, føle og snakke sammen i stedet at være bag skærmen, siger Randi Vinfeldt, økologisk griseproducent og formand for Foreningen FØKS, der står bag Sofari.

Med Sofari vil arrangørerne gerne vise forbrugerne, hvad de får for pengene, hvis de vælger at købe økologisk gris. Det handler bl.a. om øget dyrevelfærd og økologiens andre kvaliteter.

Bliv Sofari-vært

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er pt. tilmeldt 14 sofari-værter. Hvis flere økologiske griseproducenter har lyst til at være med, kan det nås endnu, skriver Landbrug og Fødevarer i pressemeddelelsen.

- Jeg har selv være Sofari-vært i mange år. Det er en super god oplevelse at få mulighed for komme i tæt dialog med forbrugerne om vores produktion. De får en positiv oplevelse, der skal være med til at sætte skub i salget af mere økologisk gris i detailhandlen, siger Randi Vinfeldt.