Lyt til artiklen:

Øko-grise trak 9.000 på Sofari

00:00
Hastighed: ???x
02:09

13 gårde med økologiske grise inviterede søndag den 22. maj på Sofari rundt omkring i Danmark, og den invitation var der knap 9000 mennesker, der tog imod.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Helt præcist fik øko-grisene på de 13 gårde besøg af 8915 mennesker, og det er næsten 4000 flere end sidste år. Det var derfor nogle tilfredse arrangører, der efter dagen kunne gøre status.

- Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker valgte at bruge søndagen på at opleve de økologiske grise. Det har været en rigtig god dag for alle, både for de besøgende og for vores 13 Sofari-værter, som har nydt at opleve begejstringen blandt gæsterne over at kunne komme helt tæt på de økologiske grise, siger Hanne Børsch, der er chefkonsulent i L&F Økologi og projektleder på Sofari.

Hanne Børsch var i løbet af dagen i dialog med alle Sofari-værterne, og stemningen var god over hele linjen.

Mette Pals Jørgensen fra Ringsted var taget på Sofari sammen med sin mand og datter Johanne, og de var alle blevet klogere på, hvordan den økologiske gris produceres i Danmark, fortæller hun.

- Vi spiser meget økologi- men ikke så meget økologisk kød, fordi det er dyrt. Men det har været en rigtig god oplevelse at se, hvordan de økologiske grise lever, og jeg vil i fremtiden tænke mere over at få råd til at købe det, siger Mette Pals Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år var det muligt for familier bosiddende i københavnsområdet at tage en bus ud til en Sofari-vært. Det var der flere, der benyttede sig af

En af de 13 Sofari-værter var Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Randi Vinfeldt er også formand for foreningen FØKS, der sammen med Landbrug & Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening arrangerer Sofari, og hun var glad for dagens arrangement.

- Det har været en dejlig dag med glade Sofari-værter og gæster over hele linjen. En rigtig god oplevelse, der har givet anledning til mange gode snakke med forbrugerne. Folk er virkelig interesserede i at høre om, hvordan vi opdrætter vores grise, siger Randi Vinfeldt.