Automatisk oplæsning:

Vandplaner kan blive en trussel mod landbrugene ved Limfjorden

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, luftede sin bekymring for de kommende vandplaner på foreningens generalforsamling tirsdag den 9. marts.

- I 2021 kommer vi til at tale meget om Vandplansperiode III. De planer skal landes på den rigtige måde, ellers er jeg overbevist om, at de bliver den største trussel imod vores erhverv, sagde Carl Christian Pedersen til de lidt over 100 tilmeldte på den digitale generalforsamlingen.

- Særligt de nordjyske landbrug omkring Limfjorden vil blive ramt, forudser han.

Formanden appellerede til regeringen om ikke at pålægge landmændene yderligere restriktioner, men i stedet at sætte ind med maritime tiltag.

- Vi skal ud i fjorden og se ind mod land, i stedet for at stå på land og se ud mod fjorden. Vi skal finde en bedre vej til at opnå den tilstand i fjorden, vi alle kan være stolte af, så der er plads til både erhverv og fritid, sagde Carl Christian Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbruget er blevet digitalt

Digitaliseringen i landbruget fyldte også en del i bestyrelsens beretning. Ikke mindst digitaliseringen af rådgivningen, som både landmænd og ansatte i Agri Nord har taget til sig.

- Det har faktisk fungeret at dele skærm for at gennemgå regnskaber, markplaner, og hvad vi ellers har haft brug for at tage stilling til, sagde formanden.

Digitaliseringen sker ikke bare indenfor rådgivningen. Den har i høj grad også fundet vej ind i både markdrift, stald og regnskabet.

- Den stadig stigende digitalisering skal vi udnytte i vores erhverv, sagde han.

Millioner kroner til medlemmerne

Administrerende direktør Kim Koch fremlagde Agri Nords regnskab, som endte på 4,5 millioner kroner. Ud af resultatet bliver de 3,5 millioner tilbagebetalt til medlemmerne.

- Der har været en pæn tilgang af kunder indenfor alle rådgivningsområder, også selvom der har været Corona-krise, og der har været efterspørgsel efter rådgivning. Det har givet en omsætningsvækst på seks procent, sagde Kim Koch på generalforsamlingen.