To jyske banker fusionerer for at blive Danmarks stærkeste lokalbank.

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse er blevet enige om en fusion.

Fusionen skal godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger i begge banker.

Den fusionerede bank vil blive Danmarks 8. største bank (målt på arbejdende kapital) og en af Danmarks største lokalt forankrede banker med en balance på 38 milliarder kroner og et samlet forretningsomfang på 127 milliarder kroner. Formålet med fusionen er at styrke de to institutters positioner som stærke lokale banker, står der i en pressemeddelelse.

- Fusionen giver os mulighed for at blive Danmarks stærkeste lokalbank. I dag er vi lokale banker med et solidt engagement i det område, vi er en del af, og med et godt kendskab til vores kunder. Fusionen giver os mulighed for at fortsætte med at være lokale, samtidig med at vi sammen kommer til at stå stærkere, til gavn for både vores kunder, aktionærer og medarbejdere, siger Kim Duus, bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank er den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt. Ud over vores lokale forankring deler vi fælles værdier, og vores geografiske placeringer er i vidt omfang komplementære. Fusionen vil give os nogle muligheder, som vi ikke får ved at stå alene, siger Niels Fessel, bestyrelsesformand i Den Jyske Sparekasse.

Vestjysk Bank vil være det fortsættende pengeinstitut og vil fortsætte under Vestjysk Banks navn og logo. Det er planen, at det forsættende pengeinstitut skal have hovedsæde i Herning kommune. Ved gennemførelse af fusionen overdrages samtlige aktiver og passiver i Den Jyske Sparekasse til Vestjysk Bank