Dansk Planteværn bakker om op EU's klimaplan, hvor planteværnsbranchen blandt andet forpligter sig til at investere milliarder af euro.

Dansk Planteværn bakker op om de nye mål fra den europæiske planteværnsindustri, der forpligtiger industrien til at støtte og bidrage til at løfte EU's klimaplan, European Green Deal.

Det oplyser Dansk Planteværn i en pressemeddelelse.

På baggrund af EU kommissionens "The European Green Deal" forpligter den europæiske planteværnsindustri (ECPA) sig nu til målene om en bæredygtig og klimaneutral fremtid med seks branchespecifikke mål, der skal føre industrien ind i det næste årti og samtidig understøtte et robust og bæredygtigt landbrug.

I tråd med sine egne målsætninger bakker Dansk Planteværn op om ECPAs mål, står der i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er særligt gennem investering i og udvikling af teknologiske løsninger og biologiske beskyttelsesmidler, at branchen kan være med til at forandre den måde, vi beskytter planterne i vores plante- og fødevareproduktion. Vi arbejder således for, at landbruget kan levere sunde fødevarer i fremtiden, der stadig er dyrket bæredygtigt og konkurrencedygtigt, fortæller Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn, i pressemeddelelsen.

Med ECPAs "2030 Commitments of the crop protection industry", forpligtiger branchen sig på europæisk plan til at tage vigtige skridt for at komme i mål med EU Kommissionens klimaplan, European Green Deal.

Den europæiske planteværnsindustri forpligtiger sig blandt andet til at investere 10 milliarder euro i research og udvikling af præcision og digital landbrugsteknologi, samt at investere 4 milliarder euro i research og udvikling af biologiske plantebeskyttelsesmidler frem til 2030.

- Vi glæder os til, i en dansk kontekst sammen med myndigheder, politikere og brancheforeninger, at gå i dialog om at finde løsninger og modeller således, at vi er i stand til at levere på The European Green Deal og bidrage fra både europæisk men også fra dansk side,"siger direktør i Dansk Planteværn, Tanja Andersen.