Afgrødekommentar: Aktierne steg pænt over det meste af verden, og olien tog endnu et stort prishop til et niveau, som vi ikke har set siden starten af marts måned.

Det var en positiv stemning som de globale markeder stod op til mandag morgen, hvor nyheden om positive tests for en vaccine mod coronavirus, samt yderligere stimuli og ikke mindst fornuftige data ud af kina, som var med til at skabe grobund for en dag, hvor der var grønt blandt de fleste risikoaktiver, skriver Jyske Markets.

Aktierne steg pænt over det meste af verden, og olien tog endnu et stort prishop til et niveau, som vi ikke har set siden starten af marts måned. Rent teknisk, så har Brent olien brudt den seneste top, som blev etableret tilbage i starten af april, og næste interessante niveau ligger et par dollar højere end det niveau vi handler i nu, og netop dette niveau vil rent teknisk agere modstand. Et brud vil således være positivt ud fra et teknisk perspektiv, mens en afvisning vil tale for en yderligere korrektion.

Sojabønner

For afgrøderne, så er det især den gradvise kinesiske tilbagevenden til hverdagen som den så ud før Corona, som var med til at holde en hånd under priserne på blandt andet de amerikanske sojabønner. Her forventer markedets aktører stadigvæk øget kinesisk interesse, om end den seneste tids skærpede retorik mellem USA og Kina kan blive en udfordring for yderligere kinesisk import.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Øget import i Kina

I weekenden var den kinesiske regering ude med en besked til landets fødevare-virksomheder om, at de gerne ser, at virksomheder øger deres import til lagrene af sojabønner, korn og majs i kølvandet på coronaudbrudet. Kina har siden coronaudbrudet importeret massive mængder af brasilianske sojabønner, et niveau omkring seks millioner tons forlyder det, at man har sendt afsted blot i maj måned.

Palmeolie

Palmeolien fortsatte i går det positive momentum med endnu en stigning i omegnen af 2,5 procent. Efter at have nået et lavpunkt omkring 2000 MYR/ton i starten af maj, så har prisen senest blevet trukket op af den stigende oliepris, hvor det positive momentum også har forplantet sig til de vegetabilske olier. Sojaolien steg med 3,25 % og den europæiske raps steg også med mellem en halv og en hel procent til et niveau omkring 373 EUR/ton, et niveau som rent teknisk agerer modstand for yderligere prisstigninger. Her til morgen stiger palmeolien med yderligere 1 procent.