Tom Axelgaard, CEO Goodvalley, satte under landbrugskonferencen fokus på, hvordan landbruget kan producere grisekød uden at belaste klimaet.

Landbrugskonferencen - sammen skaber vi fremtidens landbrug er godt i gang i Jysk Arena, Silkeborg. Konferencens første emne var: "Fremtidens klima og fødevareproduktion". Her gik blandt andre Tom Axelgaard, CEO Goodvalley A/S, på scenen for at tale om, hvordan landbruget kan producere grisekød helt uden at belaste klimaet. Han begyndte sit oplæg med at fortælle om baggrunden for Goodvalley. Herefter kom han ind på omdømmet af landbruget og dens klimabelastning.

- Der skal meget mere animalsk protein i fremtiden. Det kan godt være, der er masser af vegetarer og veganere, men de fylder intet - især ikke i resten af verden. Der bliver meget mere behov for kød i fremtiden til den stigende befolkning, sagde Tom Axelgaard, og fortsatte med snakken om, hvorfor det er så vigtigt for landbruget at være foran, når det gælder klima og omdømme.

- Jeg synes, vi har været bagefter hele tiden. Vi har skullet forsvare os mod angreb og skullet trøste os med, at den nye lovgivning kunne være meget værre. Vi skal om på den anden side og kunne sige, at vi er driverne til det her.

- Det er paradoksalt, at vi er et af de lande i verden, der er bedst til landbrug og samtidig et af de lande, der arbejder aller mest på at nedlægge landbruget. Vi skal forsøge at finde måder på at komme foran. Og klimaet er det emne, vi kan bruge til at komme det skridt foran i forhold til omdømmet, sagde Tom Axelgaard og lagde vægt på, at det er den moderne teknologi med sprøjter og droner, der skal gøre landbruget bæredygtigt i fremtiden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kan komme ned på næsten ingenting, når det for eksempel gælder pesticider, fortalte Tom Axelgaard.

Inden stifteren af Goodvalley gik af scenen svarede han på spørgsmål fra de fremmødte på konferencen.