MultiRate doseringssystem til pneumatiske gødningsspredere.

Agritechnica: MultiRate doseringssystem til den liftophængte Aero 30.2 med en arbejdsbredde på op til 30 meter, eller til den bugserede Aero GT 60.1 pneumatisk gødningsspreder med op til 36 meters arbejdsbredde og et tankindhold på hele 6.300 liter. Uanset bombredden og modellen er bommen altid lavet i rustfrit stål for at mindske risikoen for korrosion.

På den 36 meter brede bom er der intet mindre end 30 sektioner, og dette giver en mulighed for sektionskontrol helt ned på 1,2 meter.

- Ifølge Jens Hille, Rauch, er det ikke et problem at køre med en dårligere kvalitet af gødning, da det ikke behøver den samme brudstyrke som med en traditionel diskspreder.

Systemet kan derudover være et alternativ til såning af MFO-afgrøder eller efterafgrøder i forbindelse med såning inden høst. Lette frø i de forskellige blandinger kan være med til at skabe problemer, da der som regel er et meget dårligt spredebillede på nogle af de frø som benyttes.

rich-media-1
En af de i alt 30 udløb på den 36 meter brede bom på Aero GT 60.1.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er på både den liftophængte og den bugserede spreder mulighed for gradueret gødskning via tildelingskort. Der sidder i forbindelse med hver sektion en elektrisk udmader som er med til at give mulighed for kørsel i forhold til tildelingskort, men også i forbindelse med spredning i kurver hvor der tages højde for den ændredde hastighed.

- MultiRate-doseringssystemet kan give en besparelse på op til 23 procent af gødningsforbruget og opnår betydelige udbytteforbedringer ifølge Rauch.