Jakob Ellemann-Jensen vil kontrollere om Landbrug & Fødevarers anslåede tab på 6,4 milliarder kroner er reelt.

6,4 milliarder kroner har Landbrug & Fødevarer anslået tabet, som de danske landmænd vil få på grund af sommerens tørke.

Men den prognose vil miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), have dobbelttjekket.Derfor skal Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet i Aarhus på statens vegne kontrollere tallene.

Det skriver DR.

- Jeg tror, jeg ville høste en vis kritik, hvis jeg bare godtog Landbrug & Fødevarers tal uden at sætte nogen uafhængige til at regne på det. Jeg har ikke grund til at tvivle på tallene, men jeg synes, man har grund til lige at verificere, at det er rigtigt, siger Jakob Ellemann-Jensen til DR.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Planen er ikke, at forskerne skal foretage en ny beregning, men i stedet undersøge landmændenes grundlag for beregningerne.Regeringen har torsdag i sidste uge lanceret en hjælpepakke til landmændene, hvor man har lempet på regler og andre frister. Ministeren er dog stadig ved at overveje, om landbruget også skal have økonomisk kompensation. Foreløbig afventer han, at den sidste høst kommer i hus.