Til forhandlingen af Deutz-Fahr og Zetor på Fyn skal der findes en "fremtidssikret løsning".

Siden samarbejdet mellem HCP Danmark som leverandør og Hindsholm og Grønnemose Maskinforretninger som forhandlere af Deutz-Fahr og Zetor ophørte ved årsskiftet, har der været stille omkring hvem, der fremtidigt skal repræsentere de toe traktormærker på Fyn. Og det er der ifølge Johnny Hansen fra HCP Nordic i Krogager en god grund til.

- Alt er endnu åbent. Denne gang vil vi finde en fremtidssikret løsning, siger han.

En eller flere forhandlere søges

HCP er på udkik efter en eller flere forhandlere, for Deutz-Fahr og Zetor behøver ikke nødvendigvis følges ad, og det er der ifølge Johnny Hansen flere årsager til. Deutz-Fahr er et mærke, som traditionelt er langt højere profileret end Zetor, og langt hen ad vejen har de to mærker hidtil tiltrukket to forskellige kundegrupper.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvor Deutz-Fahr primært sælges til heltidslandmænd med mange årlige traktortimer, har Zetor været deltidslandbrugerens traktor, og de to mærker har derfor komplementeret hinanden. Men begge mærker udvikler sig hele tiden og er nu delvis konkurrenter i klasserne op 160 hk og i løbet af få år måske helt op til 200 hk.

- Som de fleste sikkert har lagt mærke til, har Zetor voldsomme ambitioner. De har allerede opgraderet traktorerne meget, samarbejder med Ålø om systemfrontlæssere, har lanceret modeller med Deutz-motorer og viste en superflot designlinje for fremtidens Zetor på Agritechnica. Der sker virkeligt meget, og traktorerne er utroligt driftssikre, men det tager endnu nogle år, før deres image kommer op hvor den burde være. På Fyn er der gennem årene solgt mange Zetor-traktorer til netop deltidslandmænd, men der er også flere mellemstore heltidslandbrug, der har taget traktoren til sig, forklarer Johnny Hansen.

Åben for nye forretningsmodeller

HCP har valgt at arbejde via private forhandlere, som typisk har forskellige redskabsagenturer i deres butikker. Nogle er MI-forhandlere, andre har både forhandlinger og importerer selv nogle redskaber.

- Vi skal jo ikke bestemme over forhandlernes forretninger, mener Johnny Hansen, der heller ikke er sikker på, at kæmpestore maskinforretninger er den eneste løsning.

- Det ville selvfølgeligt se godt ud med én stor kæmpeforhandler for Deutz-Fahr lige midt på Fyn, men hvem siger at 4-5 mindre, lokale og supergode servicesteder ikke kunne slå sig sammen om at ansætte en sælger og lave en central salgsudstilling, siger han og påpeger, at HCP også har flere mindre forhandlere, som gør det rigtigt godt i deres lokalområde.

- Det, der betyder mest for os, er, at de er kundemindede og udnytter de salgsmuligheder deres områder byder på. Der sker så meget i branchen lige nu. Nogle har valgt at trække et fast koncept ned over deres forhandlere. Vi har valgt at være åbne for forhandlernes gode ideer og tilpasse løsningerne til de regionale muligheder - og det gælder også på Fyn.