Traktorer og mejetærskerimportør inddrages i undervisningen på Bygholm Landbrugsskole.

Onsdag den 15. maj står atter i traktorernes og mejetærskernes tegn på Bygholm Landbrugsskole. Det er nemlig dagen, hvor skolen får besøg af traktorer og en mejetærsker fra Case IH. Meningen med det er at holde eleverne opdaterede inden for den nyeste viden, når det gælder landbrugsmaskiner.

Traditionen begyndte for et par år siden, hvor Case IH holdt et kursus på Bygholm Landbrugsskoles Kursuscenter for forhandlere og kunder, hvilket inspirerede tekniklærerne til at holde noget lignende for eleverne, der er stærkt begejstrede for de store traktorer.

Temadagen indeholder indslag om RTK og autostyring med demonstrationer og prøvekørsel på skolens testbane. Eleverne får lejlighed til at prøvekøre traktorerne sammen med Case IH’s produktspecialister.

Debat om chiptuning

Samme dag er der besøg af Landbrugets Traktorafprøvnings prøvevogn og prøvemester, der fortæller om, hvordan en afprøvning af en traktor foregår. Der plejer også at være en del debat om muligheden for at chiptune traktorenes motorer. Traktorkontrollen testede for eksempel sidste år en traktor fra hver kategori af Tier 3 og Tier 4 motorerne, så eleverne fik et indblik i, hvordan en moderne motor fungerer med og uden AdBlue.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Endelig kommer de til at høre noget om, hvilke krav en moderne traktor stiller til olie, brændstof og ikke mindst føreren. Det bliver også gennemgået, hvordan man kan bruge GPS og hvilke muligheder, der er inden for positionsbestemt planteavl.

I år vil Case IH også medbringe en mejetærsker, så eleverne kan få kikket nærmere på en moderne Axial-Flow rotormaskine.