Agrovi Nordsjællands Landboforening introducerer med egne ord en helt ny måde at handle foderkorn på.

- Traditionelt har køber og sælger handlet gennem et grovvarefirma, som fastsætter forskellen på købs- og salgspriserne, og derefter pålægger, sælger omkostninger for rensning, tørring og svind. Det laver vi nu om på ved at tilbyde et alternativ, hvor vi afskaffer uigennemskuelige fradrag og samtidig sikrer, at sælger og køber handler til nettopris. Den eneste omkostning ud over fragt og analyse er 2 kr. pr. 100 kg, som betales af sælger, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kornmatch A/S har ansat sin egen kornmægler, Ejvind Andersen, som skal sikre at match og handel foregår trygt og ubesværet for landmændene. Ejvind Andersen har mange års erfaring fra grovvarebranchen som kornhandler.

- Når en landmand vil købe eller sælge korn opretter han sig på www.kornmatch.dk ved at indtaste informationer om vare og mængde med videre. Vi foretager nu et match mellem køber og sælger, som herefter bliver kontaktet om det videre forløb, fortæller Ejvind Andersen.

- Både køber og sælger er sikret, idet indbetalingen for kornet deponeres inden udlevering og først frigives når kornet er godkendt af køber.

Ejvind Andersen fremhæver, at der ingen mellemled er - der er ingen mellemavancer, ingen ekstra omkostninger til tørring og rensning med videre. Og der er ingen tørre- og rensesvind, ingen ekstra transport i kraft af direkte transport mellem sælger og køber.

- Vores kontrakter er enkle. Sælger har sikkerhed for betaling inden varen leveres, og køber har sikkerhed for levering af varen inden betaling frigøres, siger Ejvind Andersen.