Danmark indgår i dag en vigtig aftale med den kinesiske stat, der fremover vil gør det lettere for danske svineproducenter at hente markedsandele på det lukrative kinesiske marked.

1,3 milliarder kinesere står klar til at spise danske griseører og stege nudlerne med danske svin.

Danmarks fødevareminister, Mette Gjerskov, og Kinas landbrugsminister, Han Changfu, underskriver i dag en aftale om at producere svin til de 22 procent af verdens befolkning, kineserne udgør.

- Det er en god aftale for Danmark. Landbruget er i forvejen en af vores bedste eksportører, og med den her aftale tager vi endnu et skridt ind på det kinesiske marked, der er i rivende udvikling og efterspørger præcis de ting, vi er gode til i Danmark, siger Mette Gjerskov.

I øjeblikket går det nedad bakke for markederne i Tyskland og andre lande, hvor Danmark normalt afsætter sine pølser og bacon. Til gengæld går det frem for det kinesiske marked, der er udset til at være motor for det den danske landbrugseksport de kommende år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Aftalen er en tilkendegivelse af, at Danmark og Kina vil arbejde sammen på markedet for svineproduktion. Især er den danske ekspertise inden for svineproduktion attraktiv for kineserne.

For Danmark er det tiltrækkende at udvide det kinesiske marked, hvor landbruget alene til næste år forventer at afsætte for 14 milliarder kroner.