Abonnementsartikel

Myndigheder i Kina forventer landets svineproduktion er på vej tilbage mod normalt niveau.

Det kinesiske landbrugsministerium har i sidste uge meddelt, at de forventer landets svineproduktion i år vil være på vej tilbage til normalt niveau, da smitten med afrikansk svinepest er for nedadgående, skriver L&F Markedsnyt.

Yang Zhenhai, der er leder af landbrugsministeriets "Husbandry and veterinary bureau", oplyser, at antallet af udbrud med afrikansk svinepest er meget lavere i år. Ifølge Yang er bestanden af søer steget ved de seneste fire månedlige opgørelser, og bestanden er steget otte procent fra september til januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeriet vil fortsat arbejde på en række initiativer, herunder også finansielle, der kan øge svineproduktionen, oplyser Yang.

For at øge landets svineproduktion har det kinesiske miljøministerium meddelt, at man lemper på miljøreglerne for svineproduktion og frigiver 14.000 områder for svineproduktion, oplyser Reuters bureau.

De kinesiske myndigheder den 13. marts frigivet yderligere 20.000 tons frosset grisekød fra statens lagre. Også 5. marts blev der frigivet 20.000 tons grisekød fra lagrene.

I alt 10 gange i år har myndighederne frigivet grisekød fra lagrene, skriver Markedsnyt.