Arla, Danish Crown og DLG udpeger 2011 til et nøgleår for de ambitiøse vækstplaner, som alle tre virksomheder arbejder med.

Der er lagt op til stor ekspansion i udlandet for de tre store landmandsejede selskaber Arla Foods, Danish Crown og DLG, der til sammen står for en omsætning på over 125 milliarder kroner. Det skriver Dagbladet Børsen.

Tyskland er nøglen til at løfte de store vækstplaner de kommende år, og de tre selskaber er allerede i gang med at købe op.

- Vores vækststrategi fik mere luft under vingerne sidste år, og det kommer til at accelerere yderligere i år. Vi arbejder på flere opkøb, partnerskaber og fusioner, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods, til Børsen.

Væksten ligger i Tyskland

Også i Danish Crown peger flaskehalsen på vækst og flere opkøb efter et år med følelsesladet debat om ejerform og fremtidig finansiering som følge af den gigantiske krise, som flere del af dansk landbrug befinder sig i.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Væksten ligger primært i udlandet. En vækst, som er nødvendig for at understøtte en fortsat betydelig produktion i Danmark, siger Kjeld Johannesen, administrerende direktør i Danish Crown, til Børsen.

Danish Crown købte i oktober sidste år det tyske slagteri D&S Fleisch og har planer om mere i Tyskland.

I DLG er der ligeledes fokus på Tyskland.

- Hovedudviklingsmarkedet for os er Tyskland, og det vil også være vores fokus i 2011. Tyskland har udviklet sig til at udgøre cirka halvdelen af DLG-koncernens omsætning, og den balance er tæt på at tippe, siger Asbjørn Børsting, administrerende direktør i DLG, til avisen.