Danske Svineproducenter giver en status på noteringen i Europa.

Også i denne uge viser det europæiske slagtesvinemarked forskellige udviklinger i de respektive EU-lande. Der er alt fra faldende til stigende noteringer. Generelt er stemningen omkring pinsen afslappet, skriver Danske Svineproducenter.

Særligt den belgiske notering med en stigning på 10 korrigerede cent springer i øjnene i denne slagteuge. Årsagen til denne store stigning i nabolandet er en stor efterspørgsel, som ligger over det udbud, der er til rådighed.

Man må dog tage højde for, at den belgiske notering i europæisk sammenligning ligger på et meget lavt niveau, og at den kun har været underbudt af det stærkt kriseramte Italien i den seneste tid.

Belgien er på grund af den afrikanske svinepest p.t. begrænset i deres eksport af svinekød.

rich-media-1
Illustration: Danske Svineproducenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også fra Spanien og Storbritannien meldes der om små noteringsstigninger. I Spanien indstiller markedsinteressenterne sig på den sæsonmæssige reducering af levendeudbuddet. Forsat faldende slagtevægte taler for en yderligere normalisering af slagtesvinemarkedet.

Noteringerne i Tyskland, Holland, Frankrig og Østrig er fortsat stabile pga. en generelt balancerende markedssituation. I mellemtiden ses der igen mærkbare impulser fra gastronomiens erhverv, og afsætningen af grillkødsprodukter kører også godt.

Man afventer fortsat at se udviklingen i coronainfektioner hos de hollandske slagterimedarbejdere. Den del af slagterierne, som aktuelt er nedlukkede, menes at udgøre ca. en fjerdedel af den totale hollandske kapacitet, skriver Danske Svineproducenter.

Den danske notering faldt med 4 korrigerede cent. Man hører fra forskellige kilder, at kineserne ikke køber til en hvilken som helst pris. Til sommer forventes der en stigende efterspørgsel fra Kina.

På grund af den danske priskorrektur rykker den danske notering ned på andenpladsen efter Spanien i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. De næste uger bliver spændende med hensyn til de coronabetingede ændringer i turiststrømmene.

Tendens på det tyske marked

På grund af den manglende slagtedag 2. pinsedag er der fortsat balancerende forhold. Resultatet af dagens auktion på internetsvinebørsen tyder på en fortsat stabil notering.

Landbrug & Fødevarer

På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til svagt stigende prisniveau i denne uge.

Til det engelske baconmarked er der en fortsat stabil afsætning til detailhandlen.

Fra Asien rapporteres der fortsat om en langsom efterspørgsel fra Kina, mens der er en stabil efterspørgsel fra øvrige asiatiske markeder.