Abonnementsartikel

Danske Svineproducenter giver her en status på noteringen i Europa.

Det europæiske slagtesvinemarked træder fortsat vande. Noteringerne i EU-landene er med få undtagelser uændrede, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Udover i Tyskland meldes der også om stabile noteringer i Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Østrig og Spanien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De hidtil høje temperaturer resulterer i lavere vækst og dårligere daglig tilvækst. Det, som i tidligere, "normale" år førte til et knapt levendeudbud, hjælper i øjeblikket med til at få afviklet den udbudspukkel på levendemarkedet, som der stadig er i Tyskland.

I Østrig, derimod, er udbuddet af slagteklare svin ifølge den østrigske producentforening VLV endda meget lavt og udgør kun 85 procent af udbuddet som typisk står til rådighed.

Mens slagteriet Tönnies efter fire ugers nedlukning har kunnet hæve slagtningerne successivt gennem de seneste uger, står Danish Crowns slagteri i den danske by Ringsted fortsat stille. Men ifølge medierne mener man, at produktionen dér vil begynde igen på fredag.

Der er generelt positive signaler omkring eksporten af svinekød til Kina. Ifølge Mercolleida (et spansk landbrugsfagligt medie) kompenserer svinekødseksporten til Kina i år for det spanske forbrug på hjemmemarkedet, som i år ligger under, hvad man forventede.

På grund af coronaen er der færre turister i landet end i tidligere år. Grundlæggende rapporterer forskellige markedsinteressenter fra forskellige lande om et stort behov og en tydelig efterspørgsel fra Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Italien ses en dynamisk efterspørgsel på hjemmemarkedet, og priserne på slagtesvin kommer sig fortsat. Fra Storbritannien og Irland meldes der om let svage tendenser.

Tendensen på det tyske marked:

På det tyske slagtesvinemarked skrider afviklingen af udbudspuklen stadig fremad. Sommerferien lakker mod enden, og forholdet mellem udbud og efterspørgsel ser ud til fortsat at bevæge sig mod normaliteten.

Hvad angår omsætningen er der endda enkelte steder, hvor der kortvarigt er mere luft.

Landbrug & Fødevarer

Markedssituationen er uændret fra de foregående uger.

På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til uforandret prisniveau i denne uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til det engelske baconmarked er der en stabil afsætning.

Til Asien rapporteres der om en god stabil afsætning til såvel Kina som Japan.