Ny forskning på Aarhus Universitet sigter mod at optimere forsyningen med råprotein og aminosyrer til diegivende søer, med resultater i forhold til foderudnyttelse, mælkeydelse og faring.

To igangværende forskningsprojekter på Aarhus Universitet undersøger protein- og aminosyresammensætninger for at optimere foderudnyttelse og mælkeydelsen hos diegivende søer. Begge projektet gennemføres i samarbejde med Seges. Det første projekt går den direkte vej og går målrettet efter kuldtilvækst og mælkeydelse.

- Der er til stadighed behov for justeringer i forhold til aminosyreprofiler, så de danske normer passer så godt som muligt til søerne, for at søerne har så høj mælkeydelse som muligt, fortæller Peter Kappel Theil, seniorforsker på Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet Foulum.

... Hvis soen optager aminosyrer i overskud, så brænder den det af i leveren. Det er energimæssigt ufavorabelt og går ud over soens energiudnyttelse ...

Det andet projekt går bagom soens stofskifte for at lære nyt og ad den vej optimere foderudnyttelsen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind